Mercimekli Tofu Salatası

Mercimeğin doyuruculuğu, tofunun hafifliğiyle birleşiyor; taze sebzeler ve zeytinyağıyla dengelenerek sağlıklı, hafif ve besleyici bir seçenek sunuyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yeşil mercimeği bir gece önceden ıslatın. Mercimekler diri kalacak şekilde 15 dakika haşlayın. Süzerek bir kaba alın. İçine, ince kıydığınız maydanoz ve dereotunu, kare şeklinde kestiğiniz tofuyu ilave ederek karıştırın.
  • 2
    Üzerine halka şeklinde doğradığınız biberi ilave edin. Diğer bir kapta zerdeçal, limon suyu, zeytinyağı, hardal, tuz, kimyon ve karabiberi karıştırarak sos hazırlayın. Salatanın üzerine sosu gezdirerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...