Mercimekli Tofu Salatası
Mercimeğin doyuruculuğu, tofunun hafifliğiyle birleşiyor; taze sebzeler ve zeytinyağıyla dengelenerek sağlıklı, hafif ve besleyici bir seçenek sunuyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yeşil mercimeği bir gece önceden ıslatın. Mercimekler diri kalacak şekilde 15 dakika haşlayın. Süzerek bir kaba alın. İçine, ince kıydığınız maydanoz ve dereotunu, kare şeklinde kestiğiniz tofuyu ilave ederek karıştırın.
-
2
Üzerine halka şeklinde doğradığınız biberi ilave edin. Diğer bir kapta zerdeçal, limon suyu, zeytinyağı, hardal, tuz, kimyon ve karabiberi karıştırarak sos hazırlayın. Salatanın üzerine sosu gezdirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL