Karnabahar ve Kereviz Salatası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Karnabaharı ciceklerine ayırın. Kerevizi temizleyip kuşbaşı şeklinde doğrayın. Karnabahar ve kerevizi, sut ve tuz eklediğiniz sıcak suda 4 dakika haşlayınğ Suzgece alıp suzun. Sos icin eriklerin cekirdeklerini cıkarıp dilimleyin. Arpacık soğanları, dilimlenmiş erikler ve sirkeyle 2-3 dakika soteleyin. Mikserden gecirip koyu kıvamda bir sos elde edin. Elmayı dilimleyip yarım limonlu suda 5 dakika bekletin. Sıvıyağı tavaya alıp kızdırın. Elma dilimlerini yağda cevirip kenara alınğ Aynı yağda karnabaharları kızartıp elmaların uzerine alın. Soğanı halka halka kesip pulbibere bulayın. Aynı yağda soğan halkalarını da kızartın. Soğan halkalarını kağıt pecete uzerinde bekleterek fazla yağını alın. Marul yapraklarını servis tabağına yerleştirin. Elma, karnabahar ve soğan halkalarını yeşilliklerin uzerine yerleştirin. Limon suyunu tuzla karıştırıp salatanın uzerine gezdirin. En uste erik sosu gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...