10 adet küçük boy taze patates
3 adet Amasya elması
3 adet küçük boy havuç
1 paket körpe ıspanak
5 dal dereotu
Tuz
Hardal sos için:
1 tatlı kaşığı hardal
2 yemek kaşığı mayonez
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve soğuduktan sonra elma dilimi şeklinde dilimleyin. Doğradığınız havuç ve dilimlediğiniz elmaları üzerine ekleyin. Tuzunu ayarlayıp, harmanlayın.
Körpe ıspanak yapraklarını yıkayıp suyunu iyice süzün. Daha sonra büyük ve yayvan bir tabağın kenarına ıspanak yapraklarını yerleştirin. Ortasına patatesli karışımı koyun. Yapraklarına ayırdığınız dereotunu üzerine serpin.
Sos için hardal ve mayonezi karıştırın. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu ilave edin. İyice çırpıp salatanın üzerine gezdirin ve servis yapın.