Fesleğen Soslu Makarna Salatası

Yaz aylarında serinletici ve lezzet verici bir seçenek sunar.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Makarnayı bir tutam tuz eklediğiniz suda, üzerinde yazan süre kadar haşlayıp, süzün. Ilındıktan sonra servis tabağına aktarın. Kabakları önce ikiye, sonra da dörde bölün ve dilimleyin. Ayçiçek yağını bir tavaya alıp kabağı bir-iki dakika sote edin. Kabak ve ince kıyılmış kırmızı biberi makarnanın üzerine ilave edin.
  • 2
    Tuzunu ayarlayıp harmanlayın. Sos için bademi kaynar suda 5 dakika bekletip kabukların soyun ve blendere alın. Üzerine yapraklarına ayırdığınız fesleğen, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip blenderden geçirin. Sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...