Fesleğen Soslu Makarna Salatası
Yaz aylarında serinletici ve lezzet verici bir seçenek sunar.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Makarnayı bir tutam tuz eklediğiniz suda, üzerinde yazan süre kadar haşlayıp, süzün. Ilındıktan sonra servis tabağına aktarın. Kabakları önce ikiye, sonra da dörde bölün ve dilimleyin. Ayçiçek yağını bir tavaya alıp kabağı bir-iki dakika sote edin. Kabak ve ince kıyılmış kırmızı biberi makarnanın üzerine ilave edin.
-
2
Tuzunu ayarlayıp harmanlayın. Sos için bademi kaynar suda 5 dakika bekletip kabukların soyun ve blendere alın. Üzerine yapraklarına ayırdığınız fesleğen, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip blenderden geçirin. Sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL