Kıyılmış soğan, sarımsak ve rendelenmiş havucu zeytinyağında kavurun. Un ekleyip, pembeleşene dek kavurmaya devam edin. Limon suyu, toz şeker ve tuz ilave edin. Enginarları yerleştirip, üzerlerini geçecek kadar su ekleyin. Yumuşayana dek pişirip, servis tabağına alın.
Karides salatası için karidesleri haşlayın. Dövülmüş sarımsak, haşhaş ve anason ekleyip 1 saat dinlendirin. Servis tabağına alın. Patlıcanları közleyip, kabuklarını temizledikten sonra dilimleyin. 1 adet limonun suyu, kıyılmış soğan, kişniş ve tahin ekleyip karıştırın.
Karışımı enginarların içlerine yerleştirin. Üzerine karides koyun. Ayrı bir yerde yoğurt, peynir ve kalan 1 adet limonun suyunu karıştırıp karideslerin üzerine gezdirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.