Sofra
Tekrar tekrar yemek isteyeceğiniz işte o salata tarifi! Enginar Salatası tarifimiz şimdi sizlerle...

4 Porsiyon
20 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 adet küçük boy yapraklı enginar

    1 adet limon,

    yeteri kadar su

    5 yemek kaşığı zeytinyağı

    2 yemek kaşığı limon suyu

    10 adet kuşkonmaz

    Yarım adet kırmızı biber

    yarım adet sarı dolmalık biber

    1 adet soğan,

    1 dal dereotu

    Bir tutam karabiber

    Yeteri kadar tuz

Enginarlardan birini boylamasına ikiye kesin. Daha sonra her parçayı dörde bölün. İç kısımlarındaki tüylü kısmı bıçakla çıkarın. Limonu ikiye bölün. Enginarların kararmalarını önlemek için, ikiye böldüğünüz limonu tuza batırıp üzerlerine sürün.

Diğer enginarı da aynı şekilde hazırlayıp hepsini bir tencereye alın. Üzerine su, tuz, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyerek 15 dakika haşlayın. Suyunu süzün ve soğuduktan sonra servis tabağına aktarın.

Kuşkonmazların uç kısımlarını temizleyin. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir tutam karabiber ekleyip 15 dakika bekletin. Daha sonra bir tavaya aktarıp sote edin. Kuşkonmazları tavadan alın. Aynı tavaya küp doğranmış kırmızı ve sarı biberi ekleyip sote edin.