Deniz Mahsullü Salata
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ahtapot bacağı, karides ve kalamarı ayrı ayrı haşlayın. Kabuğu açılmamış kum midyelerini, kumunun gitmesi için 5-10 dakika suda bekletin. Daha sonra suyunu süzün ve haşlayın. Limonun kabuğunu sebze soyacağı ile ince uzun şeritler olacak şekilde soyun. Suyunu sıkıp derin bir kaba alın. İçine zeytinyağı ve tuz ilave edip karıştırın. Bütün deniz ürünlerini bu sosun içinde yarım saat marine edin. Roka ve terenin yapraklarını ayıklayıp yıkayın. Akdeniz yeşilliğini de yıkadıktan sonra, tüm sebzeleri süzün ve servis tabağına karışık şekilde yerleştirin. Halka doğranmış havuç ve limon dilimlerini de kattıktan sonra üzerine sosta beklettiğiniz deniz ürünlerini sosuyla birlikte ekleyin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL