MALZEMELER
3 adet yufka
Yarım çay bardağı mısır özü yağı
Yarım demet marul,
1 adet salatalık
1 çay bardağı konserve mısır
80 gram ton balığı konservesi
Sos için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı balsamik sirke
Yarım limonun suyu
Yufkaların her birini önce ikiye katlayın. Ardından tekrar ikiye katlayın. 12 adet yuvarlak parça elde etmek için bir pasta tabağıyla daireler kesin. Isıya dayanıklı 4 adet yuvarlak fırın kabını ters şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Mısır özü yağı ile yağlanan yufkalardan ilkini, yağlı fırın kabını kapatacak şekilde yerleştirin. İkinci yufkayı da, yağsız yüzeyi ilk yufkanın üzerine gelecek şekilde yerleştirin. Üçüncü yufkanın yağlı kısmını da, ikinci yufkanın üzerine gelecek şekilde kapatın. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında yufkaları pembeleşene kadar pişirin. Marulu incecik kıyıp, salatalığı çok küçük doğrayın. Mısır ile harmanlayın. Pişen yufkaları kaselerin üzerinden ayırın. İçine ton balığını koyun. Sos için tüm malzemeyi karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.