Yumurtalı Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Önce pilavı hazırlayın. Bunun için pirinci yıkayıp suyunu süzün. Yarım çay bardağı zeytinyağını yapışmaz yüzeyli tencereye koyup, pirinci kavurun. Üzerine 3 su bardağı ılık su ilave ederek ve tuzunu ayarlayarak pişmeye bırakın. Pirinç suyunu çekince demlenmeye bırakın. Bu arada, tavaya çok ince kıyılmış taze soğanı, zeytinyağıyla birlikte alın. Soğan kavrulurken, içine yumurtaları kırıp, çatalla iyice dağıtarak pişirin ve kenara alın. Dinlenmiş pirinç pilavını varsa vok tavaya, yoksa yayvan bir tencereye koyun. Üzerine susam yağını ilave edin ve diğer tavadaki yumurtalı karışımı katıp iyice harmanlayın. Sıcak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.