Yeşillim Pilavı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirinci temizleyip yıkadıktan sonra tuzlu ve sıcak suda 2 saat bekletin. Zeytinyağı ve margarini bir tencereye alın. Üzerine kabuklarını soyduğunuz antep fıstığını ve küp şeklinde doğradığınız sosisleri ekleyip 3 dakika soteleyin. Suyu sosislerin üzerine ilave edin. Süzülmüş pirinci de ekledikten sonra, pirincin
    suyunu çekmesini bekleyin. Pirinç suyunu çektiğinde içine ince kıyılmış taze soğanı, tuzu ve yenibaharı ilave
    edin. Tüm malzemeyi iyice harmanladıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Üzerini peçete ile
    örttüğünüz tencereyi 15 dakika dinlendirin. Dinlenen pilavı sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...