Safranlı Kajulu Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirinci çok iyi yıkayın ve süzgeçte bekletin. Yağda kajuları ve tavuk bulyonları, fıstıkların rengi biraz koyulaşana kadar kavurun. Pirinci ekleyin ve birlikte 1 dakika daha kavurarak suyu katın. Kaynar su ekledikten sonra safran ilave edin ve bir kez karıştırıp tencerenin altını iyice kısın. Pirinç suyu çekinceye kadar bekletin. Daha sonra kapakla tencere arasına temiz bir bez örtüp, ocağı kapatın ve iyice demlenmeye bırakın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...