Patlıcanlı Tavuklu Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patlıcanın kabuğunu alacalı soyup, kuşbaşı doğrayın. 1 çay bardağı sıvı yağda kızartın. Ayrı bir yerde kuşbaşı doğranmış tavuk etini yapışmaz yüzeyli tavada, harlı ateşte pembeleşene dek soteleyin. Badem ekleyip kavurmaya devam edin. Tereyağı ve kalan sıvı yağı pilav tenceresine alın. Pirinç ilave edip, kısık ateşte 10 dakika karıştırarak kavurun. Su, safran, karabiber ve tuz ekleyin. Önce harlı ateşte, sonra
    kısık ateşte göz göz olana dek pişirin. Ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin. Patlıcan ve tavuk eti ekleyip harmanlayın. Ortası delik kek kalıbına hafifçe bastırarak yerleştirin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...