Patlıcanlı Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patlıcanları alacalı soyup, minik minik doğrayın. Sıvı yağda kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkarın. Küçük doğranmış soğan, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü yağda kavurun. Küp doğranmış domatesi ekleyin. Sotelenince pirinci katıp, iki buçuk su bardağı suyu ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Suyunu çekince dolma baharını ekleyip, pilavın üzerine kağıt havlu kapatın. Pilavı demlendirdikten sonra, kızartılmış patlıcanı ekleyip, karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...