Mantarlı Şehriye Pilavı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mantarları boyuna dilimleyin. 3-4 çorba kaşığı sıvı yağda mantarlar bıraktığı suyunu çekene dek kavurun. Üzerine küp doğranmış sivri biberleri ekleyip, kavurmaya devam edin. Sonra domates, karabiber ve tuzu ekleyip, kavurma işlemini sürdürün. Bu arada ayrı bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını eritip, içine şehriyeyi katın ve esmerleşene dek kavurun. 2 su bardağı sıcak suyu ve tuzu da ekleyerek, suyunu çekene dek ağzı kapalı pişirin. Ocaktan aldıktan sonra 10 dakika demlendirip, şehriye pilavını servis tabağına alın. Ortasına mantarlı harcı boşaltıp, sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL