İZMİR ÜZÜMLÜ BULGUR PİLAVI

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bulguru iyice suda yıkayıp bir tarafa süzülmesi için bırakılır, diğer taraf
    tan önce tereyağ, sonra zeytinyağı orta boy bir tencerede eritilir yağ yanmadan üzerine tel şehriyeler eklenir ve kavrulur hafif pembeleşince
    üzerine yıkanan bulgur eklenir 10 dk kavrulur rengi dönünce önceden yıkanmış suyu süzülmüş üzümler eklenir tekrar karıştırlır,karabiber,kim
    yon ve tuz eklenir en son soğuk tavuk suyu konur.Eğer tavuk suyu yoksa 1 adet tavuk bulyonda eklenebilir ama tavuk suyu lezzetini artırı
    yor, Önce harlı ateşte sonrada en kısık ateşte suyu çekinceya kadar pişirilir demlenmesi için üzeri alimünyum folyo ile kapatılır.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...