İZMİR ÜZÜMLÜ BULGUR PİLAVI
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bulguru iyice suda yıkayıp bir tarafa süzülmesi için bırakılır, diğer taraf
tan önce tereyağ, sonra zeytinyağı orta boy bir tencerede eritilir yağ yanmadan üzerine tel şehriyeler eklenir ve kavrulur hafif pembeleşince
üzerine yıkanan bulgur eklenir 10 dk kavrulur rengi dönünce önceden yıkanmış suyu süzülmüş üzümler eklenir tekrar karıştırlır,karabiber,kim
yon ve tuz eklenir en son soğuk tavuk suyu konur.Eğer tavuk suyu yoksa 1 adet tavuk bulyonda eklenebilir ama tavuk suyu lezzetini artırı
yor, Önce harlı ateşte sonrada en kısık ateşte suyu çekinceya kadar pişirilir demlenmesi için üzeri alimünyum folyo ile kapatılır.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL