Etli Balkabaklı Pilav
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pirinci tuzlu sıcak suda 2 saat bekletip suyunu süzün. Tereyağını bir tencerede eritip küp doğranmış soğanları pembeleştirin. Üzerine küp doğranmış bal kabaklarını ilave edin. Kabaklar hafifçe yumuşayana kadar sote edin. Pirinç ve haşlanmış eti tencereye ekleyip 2-3 dakika kavurun. Suyu ekleyin. Kaynamaya başladığında tarçın, karabiber ve tuz ekleyin. Suyunu tamamen çekince ocağı kapatın. Üzerine kağıt bir havlu kapatıp demlendirdikten sonra servis yapın. Közlenmiş biberli
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL