Enginarlı ve Zeytinli Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirinci bir tencereye alıp üzerine 4 su bardağı su ve tuz ekleyin. Ocağa oturtup kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika haşlayıp, süzün. Enginarı uzunlamasına incecik doğrayın. 1 çorba kaşığı zeytinyağını tavaya alıp, üzerine enginarı ilave edin ve arada bir karıştırarak 15 dakika sote edin. Ocağı iyice açıp, ince doğranmış mantarı ekleyin. 5 dakika daha sote edin. Çekirdekleri çıkarılıp ikiye bölünmüş zeytini katın. Kekik ve tuzu ekledikten sonra ocaktan alın. Enginarlı karışımı pirinçle harmanlayın. Üzerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin. Fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.