Deniz Börülceli Firik Pilavı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Çelik tavaya, zeytinyağını koyun. Minik küpler halinde doğranmış soğanı ve sarımsağı atın. Firik ile birlikte zeytinyağında kavurun. Azar azar tavuk suyu ekleyerek, kıvam almasını sağlayın. Ayıklanmış deniz börülcesini ve baharatları ilave edin. Ocaktan aldıktan sonra, tereyağı ve toz parmesan peynir ekleyip, yavaşça karıştırarak kıvam almasını sağlayın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL