Bademli,zencefilli ve tavuklu hür lapası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle piyazlık doğranmış soğanı sıvı yağda koyu bir renk alıncaya kadar kavurun. Süzgeçten geçirip kaynamakta olan suyun içine atın. 2 dakika kaynattıktan sonra tekrar süzgeçten geçirin. Diğer tarafta tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletilmiş ve süzülmüş pirinci margarinde kavurun. Süzgeçten geçirdiğiniz soğanı pirincin içine katın. Kısık ateşte 10-12 dakika pişirin ve demlenmeye bırakın. Öte yandan kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü, ceviz içi, badem, kuş üzümü, antep fıstığı ve köriyi tereyağında kavurun. Demlenmiş pilavla birlikte sıcak olarak servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL