Roll Ekmeği

Roll Ekmeği

Yumuşacık dokusu ve hafif tadıyla her öğüne uyum sağlayan roll ekmeği, kahvaltıdan akşam yemeğine kadar ideal bir eşlikçidir.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Un, toz şeker, tuz ve mahlebi hamur yoğurma kabına alarak karıştırın ve ortasını havuz gibi açın. Ilık sütü, ayçiçek yağı, 1 adet yumurtayı ve mayayı ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun.
  • 2
    Üzerine tülbent örterek ılık ortamda 1 saat mayalanmaya bırakın. Kabardıktan sonra ellerinizi unlayarak biraz daha yoğurun. Daha sonra hamurdan yumurta iriliğinde parçalar kopartarak elinizde yuvarlayın.
  • 3
    Yağladığınız fırın tepsisine dizerek önceden ısıttığınız 200 derece fırında, altı ve üzeri pembeleşene kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...