Haşhaşlı Burma

Dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşak ve bol haşhaşlı olan bu tatlı, kahve veya çay ile mükemmel bir uyum sağlar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ekmek hamuruna haşhaşı ve sıvıyağı katıp iyice yoğurun. Ardından üzerine ince dövülmüş cevizi katıp tekrar malzemeyi yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan 8 adet uzun şerit yapın. İki şeridi üst üste koyup, burgu şeklinde dolayın.
-
2
Diğerlerine de aynı işlemi uygulayıp tepsiye dizin. 200 derece fırında, 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp şeritleri ikiye bölün ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL