Rulo Pasta

Rulo pasta, sofralarınıza lezzet katacak böğürtlenli bir pasta tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kek için yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Un ve kabartma tozunu eleyip çırpmaya devam edin. Hamuru yağlı kağıt serilmiş küçük bir fırın tepsisine dökün ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında çok hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
-
2
Fırından çıkardıktan sonra hamuru yağlı kağıt yardımıyla rulo şeklinde sarın. Üzerine bir bez örtüp yarım saat bekletin. Krema için bir tencerede yumurta, toz şeker, un ve sütü karıştırıp, kaynayıncaya kadar pişirin.
-
3
Tencereyi ocaktan aldıktan sonra vanilya ekleyip iyice karıştırın. Ilındıktan sonra sardığınız ruloyu açıp üzerine kremayı sürün. Kremanın üzerine böğürtlenleri koyup keki tekrar rulo şeklinde sarın. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL