Milföy Pastacık

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Milföy hamurlarını merdane yardımıyla enine ve boyuna incelterek açın. Dikdörtgen parçalar oluşturacak şekilde, dört eşit büyüklükte kesin. Çatalla 4-5 yerinden delip, fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, milföylerin alt ve üstü kızarana kadar pişirin. Fırından alıp, 2 adet milföy hamurunu kırıntı şeklinde ufalayın. Ayrı bir yerde un, toz şeker, süt, vanilya ve yumurtayı çırpma teli ile çırpın. Sürekli karıştırarak, göz göz olana dek pişirin. Ateşten alıp, mikserle iki dakika karıştırın ve soğutun. Milföy parçalarının aralarına hazırladığınız kremayı sürerek, 3 milföy parçasını üst üste yerleştirin. Kremayı, milföy parçalarının üstüne sürün. Kırıntıyı kremanın üzerine serpin. Kalan kremayı, krema sıkacağı ile pastacıkların üzerine sıkın. Nar taneleri ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...