MALZEMELER
Yarım su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
6 yemek kaşığı süt
Yarım paket kabartma tozu
Bir buçuk su bardağı un
Krema için:
Yarım yemek kaşığı un
Yarım yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım çorba kaşığı buğday nişastası
3 yemek kaşığı toz şeker
Yarım paket vanilya
1 su bardağı süt
Üzerine:
300 gram çilek
2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
Toz şeker ve yumurtaları mikserle çırpın. Ardından tereyağı, rendelenmiş limon kabuğu ve sütü ekleyin. Kabartma tozunu ekleyip, unu ilave edin. 18 cm'lik yuvarlak ve yağlanmış kalıba hamuru döküp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Çıkarıp, soğutun. Pastayı enlemesine ikiye kesin. Krema malzemesini birbirine karıştırın ve kısık ateşte pişirin. Hazırladığınız kremayı kekin arasına sürün. Üzerine dilimlenmiş çilek koyup, kekin diğer yarısını kapatın. En üste de pudra şekeri serpin ve çilekle süsleyip servis yapın.