Sofra
Taze çileklerin büyüleyici aromasıyla hazırlanan bu çilekli pasta, her özel günün vazgeçilmezi!

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    Yarım su bardağı toz şeker

    3 adet yumurta

    1 yemek kaşığı tereyağı

    1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

    6 yemek kaşığı süt

    Yarım paket kabartma tozu

    Bir buçuk su bardağı un

    Krema için:

    Yarım yemek kaşığı un

    Yarım yemek kaşığı mısır nişastası

    Yarım çorba kaşığı buğday nişastası

    3 yemek kaşığı toz şeker

    Yarım paket vanilya

    1 su bardağı süt

    Üzerine:

    300 gram çilek

    2-3 yemek kaşığı pudra şekeri

Toz şeker ve yumurtaları mikserle çırpın. Ardından tereyağı, rendelenmiş limon kabuğu ve sütü ekleyin. Kabartma tozunu ekleyip, unu ilave edin. 18 cm'lik yuvarlak ve yağlanmış kalıba hamuru döküp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Çıkarıp, soğutun. Pastayı enlemesine ikiye kesin. Krema malzemesini birbirine karıştırın ve kısık ateşte pişirin. Hazırladığınız kremayı kekin arasına sürün. Üzerine dilimlenmiş çilek koyup, kekin diğer yarısını kapatın. En üste de pudra şekeri serpin ve çilekle süsleyip servis yapın.