Çilekli Kat Pasta

Çilekli kat pasta, taze çileğin lezzetli tadıyla sofralarınızı renklendirecek bir pasta tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için yumurta, süt, toz şeker, ayçiçek yağı ve kabartma tozunu karıştırın. Üzerine aldığı kadar un ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru 6 eşit parçaya bölüp, her birini yemek tabağı ebadında açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana dek pişirin.
-
2
Krema için süt, toz şeker, vanilya ve unu orta ateşte karıştırarak pişirin. Kıvam almaya başlayınca ocaktan kaldırıp, tereyağı ilave edin. Karıştırarak tereyağının erimesini sağlayın. Bir adet hamuru servis tabağına yerleştirin.
-
3
Üzerine sıcak krema sürüp, dilimlenmiş çilek yerleştirin. Hamur bitene dek işlemi tekrarlayın. Üzerine kalan çilekleri yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar