Bademli Tartölet

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Margarini tozşekerle birlikte, krema kıvamına gelene dek çırpın. Üzerine yumurtaları ekleyip, çırpmayı sürdürün. Kabartma tozunu ilave edin. Unu yavaş yavaş katıp, karıştırın. 6 adet orta boy tartölet kalıbını yağlayın. Hamurdan parçalar koparıp, kalıbı kaplayacak şekilde muntazam olarak yerleştirin. 180 derece fırında, pembeleşene dek pişirin. Çıkarıp soğumaya bırakın. Sos için kremayı mikserle çırpın. İyice kabarınca üzerine bal ve neskafeyi ilave edip, iyice çırpın. Tartöletlerin her birinin içine ballı krema koyup, üzerlerine badem ve kahve serpin. Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...