Pankek
Uzun hafta sonu kahvaltılarının en sevilen ve şımartan tatlarından biri olan pankek her yaştan insanın kalbini fethediyor. Tam ölçülü ve puf puf kabaran bu pankek tarifi sizin de defterinizde mutlaka kayıtlı olmalı.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurtaları toz şeker ve tereyağı ile birlikte iyice çırpın. Üzerine süt ekleyin. Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya ve tuz ekleyip yeniden çırpın, boza kıvamında bir hamur hazırlayın.
-
2
Yapışmaz yüzeyli küçük bir tavayı ısıtıp hafifçe yağlayın. Hazırladığınız hamurdan bir servis kaşığı ile alıp tavaya dökün. Önlü arkalı pişirin. Hamur bitene kadar işleme devam edin. Reçelle birlikte servis yapın.
Pankek Yapmanın Püf Noktaları
- Yumurta ve şekeri homojen olana kadar iyice çırpmayı ihmal etmeyin.
- Tüm malzemeleri iyice birbirine yedirmek pankek hamuru için olmazsa olmaz bir detay.
- Pankek hamuru kıvamı da oldukça önemli. Pankek hamurunun yoğun olması piştikten sonra puf puf olması için atlanmaması gereken noktalardan.
Pankek ile Ne Servis Edilir?
Pankek tadı nedeniyle beraberinde birçok eşlikçiye uyum sağlıyor. Pankek ile en çok sevilenler ise şöyle sıralanabilir:
- Krem çikolata
- Fındık ya da fıstık ezmesi
- Bal
- Reçel
- Akçaağaç şurubu
- Meyve çeşitleri
- Kuruyemişler
- Krem şanti
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL