Sofra
ebzeli omlet, taze sebzelerle hazırlanan, hem besleyici hem de lezzetli bir kahvaltı seçeneğidir. Yumurtanın üzerine çeşitli sebzelerin eklenmesiyle yapılan bu omlet, vitamin ve mineral açısından zengin olup, aynı zamanda kolayca hazırlanabilir.

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 adet yumurta

    1 adet soğan

    Yarım çay bardağı zeytinyağı

    3 dal taze soğanın yeşil kısımları

    1 adet iri boy patates

    1 adet rendelenmiş havuç

    1 yemek kaşığı dolusu un

    1 yemek kaşığı dolusu galeta unu

    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Tuz

    Karabiber

    Pul biber

Yapışmaz yüzeyli bir tavada piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. İçine ince kıyılmış taze soğanın yeşil kısımları, rendelenmiş ve suyu sıkılmış patates ile havucu ilave edip yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
Yumurta, un ve galeta ununu bir kasede topak olmayacak şekilde iyice çırpın. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Bu karışımı sebzelerin üzerine boşaltın ve tavanın ağzını bir kapakla kapatıp sallayın. Her iki yüzünü de alt üst ederek pişirin ve servis tabağına alın. Dilimleyerek sıcak servis yapın.