Sebzeli Omlet

Sebzeli Omlet

ebzeli omlet, taze sebzelerle hazırlanan, hem besleyici hem de lezzetli bir kahvaltı seçeneğidir. Yumurtanın üzerine çeşitli sebzelerin eklenmesiyle yapılan bu omlet, vitamin ve mineral açısından zengin olup, aynı zamanda kolayca hazırlanabilir.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yapışmaz yüzeyli bir tavada piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. İçine ince kıyılmış taze soğanın yeşil kısımları, rendelenmiş ve suyu sıkılmış patates ile havucu ilave edip yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
  • 2
    Yumurta, un ve galeta ununu bir kasede topak olmayacak şekilde iyice çırpın. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Bu karışımı sebzelerin üzerine boşaltın ve tavanın ağzını bir kapakla kapatıp sallayın. Her iki yüzünü de alt üst ederek pişirin ve servis tabağına alın. Dilimleyerek sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...