Yumurta Piyazı

Yumurta Piyazı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yumurtaları katı olacak şekilde haşlayın. Kabuklarını soyup, dörde bölün. Kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp bir kaba alın.
  • 2
    Üzerine ince kıyılmış kırmızı biber ve küçük parçalar halinde elinizle kopardığınız dereotunu ekleyip harmanlayın. Servis kabının tabanına soğanlı karışımdan biraz koyun.
  • 3
    Yumurta dilimlerinin bir kısmını üzerine yerleştirin. Yeniden soğanlı karışım ve yumurta koyun.
  • 4
    Üç kat olacak şekilde malzemeleri tabağa yerleştirin. Zeytin tanelerini üzerine ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp, yumurta piyazının üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...