Yumurta Piyazı

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurtaları katı olacak şekilde haşlayın. Kabuklarını soyup, dörde bölün. Kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp bir kaba alın.
-
2
Üzerine ince kıyılmış kırmızı biber ve küçük parçalar halinde elinizle kopardığınız dereotunu ekleyip harmanlayın. Servis kabının tabanına soğanlı karışımdan biraz koyun.
-
3
Yumurta dilimlerinin bir kısmını üzerine yerleştirin. Yeniden soğanlı karışım ve yumurta koyun.
-
4
Üç kat olacak şekilde malzemeleri tabağa yerleştirin. Zeytin tanelerini üzerine ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp, yumurta piyazının üzerine gezdirdikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL