Acur Piyazı
Siverek’te yapılan bu piyazda ‘rışvat’ ya da ‘risvad’ denilen hoş kokulu bir yabani ot kullanılır. Bölgede acura ‘hitta’ denildiği için yemek bu ismi almıştır.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Acurları ortadan ikiye kesip çekirdek yataklarını temizleyin ve yarım ay şeklinde doğrayın.
-
2
Soğan, biber, maydanoz. Nane ve rışvatı doğrayın. Tüm malzemeyi bir kabın içine alın. İyice karıştırıp ağzı kapalı bir kapta 1 gün dinlendirin.
-
3
Tabağa alıp üzerine damak tadınıza göre zeytinyağı gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL