Tahin Soslu Falafel

Ortadoğu mutfağının çıtır lezzeti falafel, kremsi tahin sosuyla buluşuyor; her lokmada dengeli ve doyurucu bir tat deneyimi sunuyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Falafel için nohudu geceden ıslatıp, ertesi gün suyunu süzün. Nohut, kabukları temizlenmiş soğan ve sarmısağı birlikte mutfak robotundan geçirin.
-
2
Karışımı geniş bir kaba alın. Maydanoz ve kişnişi de mutfak robotundan geçirip nohutlu karışıma ekleyin. Kabartma tozu, kimyon, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Köfte kıvamı alıp, ele yapışmayacak bir hamur elde edene dek un ekleyin.
-
3
Harçtan parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. 160 derece fritözde kızartıp, servis tabağına alın. Sos için tahin, yoğurt ve limon suyunu iyice çırpın. Falafelin üzerine gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL