Fava

Sağlıklı ve besleyici bir atıştırmalık arıyorsanız, fava tarifimizle tanışın! Nohut ve zeytinyağının muhteşem uyumu ile hazırlanan bu lezzetli meze, sofralarınıza hem renk hem de tat katacak!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Baklayı akşamdan ıslatın. Sabah iyice yıkayıp bir tencereye alın. İnce doğranmış soğan ve havucu baklaya ekleyin. Üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak su, zeytinyağı, toz şeker ve tuz ilave edip orta ateşte pişmeye bırakın.
- 2
Bakla yumuşayınca ocaktan alın. Ilındıktan sonra robottan geçirin. İnce kıyılmış dereotu ekleyip, ıslak bir tepsiye dökün. Soğuduktan sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Arzunuza göre dilimleyip, servis tabaklarına alın. Dereotu ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın. - 2
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL