Barbunya Pilaki

Zeytinyağlı yemeklerin en zarif hali! Barbunya Pilaki, yaz akşamlarının serinletici lezzeti, ana yemeklerin en iyi dostu. Her lokmada taze sebzelerin ve zeytinyağının muhteşem uyumunu hissedeceksiniz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Barbunyayı ayıklayıp üzerini geçecek kadar su ekleyerek 15 dakika haşlayın. Süzün ve kenara alın.

  • 2

    Soğanı yemeklik doğrayın. Havuç ve patatesi küçük küpler hâlinde doğrayın. Sarımsakları ince kıyın.

  • 3

    Zeytinyağını geniş bir tencerede ısıtın. Soğanı ve ardından sarımsağı ekleyin, yumuşayana kadar kavurun. Havuç ve patatesi ilave edip 2-3 dakika daha soteleyin.

  • 4

    Domatesi rendeleyip ekleyin veya salçayı ilave edin. Barbunyayı, şekeri, limon suyunu ve sıcak suyu da katın. Son olarak tuzunu ayarlayın. Kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

  • 5

    Oda sıcaklığına gelince doğranmış yeşillikle süsleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.