Baharatlı Patates
Baharatlı Patates, özellikle Türk mutfağında sıkça rastlanan, hem lezzetli hem de pratik bir atıştırmalıktır. Küp şeklinde kesilmiş patatesler, zeytinyağı ile harmanlanarak fırında kızartılır.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patatesleri iyice yıkayıp, tuzlu suda yarı yarıya haşlayın. Kabuklarını soymadan elma dilimi şeklinde doğrayın. Üzerlerine pul biber, kimyon, köri, kekik ve tuz serpin. Arzunuza göre soya sosu gezdirin.
-
2
Yapışmaz yüzeyli bir tavaya çok az yağ koyup patatesleri tavaya alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL