Fırında Pişirilmiş Elma Dolgulu Ananas Tarifi
Adı uzun gelse de sofranıza değişiklik katacak fırında pişirilmiş elma dolgulu ananas nasıl yapılır? Enfes tadıyla fırında pişirilmiş elma dolgulu ananas tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ananası enlemesine ortadan ikiye kesin. Orta kısımlarını çıkarıp kenara kaldırın. Su ve toz şekeri bir kaba alın. İçine ananasları yerleştirin. Vanilya çubuklarını ikiye kesip, içlerini kazıyarak çıkarın ve kaba ekleyin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 40 dakika pişirin.
Elmaların kabuklarını temizleyip rendeleyin. Tereyağında kavurup, tarçın ekleyin. Fırından aldığınız ananasların ortalarına elmalı karışımı pay edin. Üzerlerine 2 'şer top vanilyalı dondurma yerleştirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL