Tulum Peynirli Makarna
Makarna-peynir gibi elimizin altında olan, pratik malzemeler. Ama ortaya çıkan sonuç nerdeyse bir sanat eseri. Üstelik her biri bir lokmalık!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
MAKARNAYI tuzlu suda haşlayın. Süzüp kenara alın. Dolmalık fıstığı yapışmaz yüzeyli bir tavada karıştırarak kavurun. Tulum peynirini bir kaba alın. Fıstık, pulbiber ve kıyılmış dereotu ekleyerek harmanlayın. Hazırladığınız peynirli harcı makarnaların içine doldurun. Daha sonra makarnayı yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine 2 çorba kaşığı sıvıyağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Diğer taraftan, kalan sıvıyağı bir tavaya alın. Üzerine rendelenmiş domates ve tuz ekleyip 3-4 dakika kavurun. Domates sosu servis tabağının dibine yayın. Üzerine makarnayı yerleştirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL