Taze Fasulyeli Zeytinli Makarna

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    FASULYEYİ yıkayıp ayıkladıktan sonra verev doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Sarmısağı ve maydanozu ince kıyıp kenara alın. Tuz eklediğiniz bol suda makarnayı haşlayıp süzün. Ayrı bir tencerede tuzlu su kaynatın. Fasulyeyi kaynamakta olan tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvıyağı bir tencereye alıp sarmısağı ilave edin. Hafifçe kızarınca tencereden alıp haşlanmış taze fasulye ve zeytinleri ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip birlikte 2 dakika çevirin. Üzerine makarnayı ilave edin. Maydanozu ve peynirin 1/3'ünü tencereye ekleyin. Ocaktan alıp kalan peynir ve sotelenmiş sarmısağı üzerine koyarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...