Reşitiyye
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamuru hazırlamak için, un, yumurta ve tuzu karıştırıp yoğurun. 4 adet bezeye ayırıp yarım saat dinlendirin. Her bezeyi merdane yardımı ile açıp erişte şeklinde kesin. Bir tencereye su ve zeytinyağını koyup ocağa oturtun. Kaynadıktan sonra erişteleri haşlayıp süzün. Büyük bir tavaya tereyağını koyun. Erimeye başladığında içine ceviz, pulbiber ve kıyılmış maydanozu ekleyin. Karışıma süzdüğünüz erişteyi ekleyip soteleyin. Bir fırın kabına alıp üzerine tulum peynirini ekleyin. 200 derece fırında tulum peyniri eriyene kadar bekletin. Sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL