Patlıcanlı Kuskus
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kuskusu 1 tatlı kaşığı safran katılmış bol suda 10 dakika haşlayın. Suyunu süzdükten sonra servis tabağına alın. Alacalı soyulmuş patlıcanları küp şeklinde doğrayıp kızgın sıvıyağda kızartın. Yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alın. İnce kıyılmış soğanı ve dolmalık fıstığı 2 çorba kaşığı zeytinyağında 1-2 dakika kavurun. Patlıcan, soğanlı karışım, kalan zeytinyağı, soya sosu, limon suyu, sarmısak, kakuleyi kuskusa katın. En son zar şeklinde doğranmış kırmızı biber, tuz, karabiber ve pulbiberi ilave ederek bütün malzemeyiiyice karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL