Patatesli Kolay Mantı

Yufka ile yapılan bu kolay mantı, pratikliğiyle sizi, lezzetiyle ev halkını mutlu edecek...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İÇ harç için, patatesleri haşlayıp bir çatalla ezin. Geniş bir kaba alıp üzerine sıvıyağ, ince kıyılmış taze soğan, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Yufkaları 8 eşit üçgen parçaya bölüp geniş tarafına patatesli harçtan koyun. Rulo yaparak sarıp kendi etrafında sıkı bir şekilde döndürün. Yumurta akı ile uçlarını yapıştırın. Yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcakken üzerlerine ılık et suyu gezdirip servis tabağına alın. Erittiğiniz tereyağında pulbiberi yakıp mantıların üzerine gezdirin. Sarmısaklı yoğurtla servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...