Noodle'lı Kalamar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
NOODLE'Yİ haşlayıp suyunu süzün. 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve sarmısakla birlikte 1-2 dakika çevirin. Kekik, nane, tuz ve pulbiber serpin. Diğer taraftan süt, tozşeker ve tuzu bir kasede karıştırın. Kalamarları bu sosun içinde buzdolabında 1 gece bekletin. Sostan alıp zeytinyağı, kekik ve pulbiber karışımında 1 saat bekletin. Daha sonra ızgara yapın. Haşlanmış noodle ile birlikte sıcak olarak servis yapın.
Püf noktası:
Süt, tozşeker ve tuz karışımına yatırdığınız kalamarları buzdolabında 1 gece tutarsanız, daha yumuşak olacaktır. Kalamarları bu karışımın içinde ve buzdolabında 1 hafta süreyle bekletebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL