Nohutlu Tavuklu Mantı

ORTA 5 KİŞİLİK

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    1 HAŞLANMIŞ tavuk göğsünü ince şeritler halinde dilimleyelim.

    2 Akşamdan ıslatılmış 1 su bardağı nohutu haşlayalım. Bir tencerede 4 su bardağı suyu kaynatalım. Kaynama noktasına geldiğinde mantıları ilave edelim. Haşlama mantıları ateşten almadan 5 dakika önce nohutları ilave edelim.

    3 Mantıyı delikli kepçeyle servis tabağına alıp üzerine tavuk etlerini serpelim. Bir kapta yoğurt ve dövülmüş sarmısakları karıştırıp mantının üzerine gezdirelim. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada az yakıp kırmızıbiberi ilave edelim. Ateşten alıp yoğurtlu mantının üzerine gezdirip, servis yapalım.

    AŞÇININ NOTU
    Mantıların haşlanma suyuna tavuk göğsünü haşladığınız sudan ilave edebilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...