Mercimekli Cevizli Mantı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
UNU düz bir zemine alın. ortasını havuz gibi açın. Yumurtayı kırıp tuzu ekleyin. Ilık su ilave ederek sertçe bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle kapatarak 10- 15 dakika dinlendirin. Harcı için, soğanı ince kıyıp sıvıyağda pembeleştirin. Üzerine haşlanmış mercimekleri ekleyip bir iki dakika kavurup ocaktan alın. Ceviz, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Dinlendirdiğiniz hamurları bezelere ayırıp açın. Hamurdan çay bardağının ağzı ile parçalar kesip ortalarına mercimekli içten koyun. Yarım ay şeklinde kapatıp uç kısımlarını ruletle kesin. Sıvıyağ ve tuz eklenmiş suda haşlayıp süzün. Arzunuza göre sarmısaklı yoğurtla servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL