Fırın Makarna

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    BEŞAMEL sosu hazırlamak için tereyağını eritip, unun rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ilave edip, koyulaşınca ocaktan alın. Kaşar peynirini ekleyip karıştırın. İç harcı hazırlamak için soğanı küp doğrayıp, sıvıyağda pembeleşene dek soteleyin. Üzerine kıyma, tuz, karabiber ve tarçın ilave edip kavurun ve soğumaya bırakın. Soğuyunca kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Makarnayı, tuz attığınız kaynar suda, paketin üzerinde önerilen süre kadar haşlayıp, süzün. Makarnayı yumurta ve rendelenmiş hellim peyniri ile karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine makarnanın yarısını yerleştirin. Üzerine iç harcı yerleştirip, beşamel sosu gezdirin. Kalan fırın makarnayı tepsiye koyun. Üzerine rendelenmiş hellim peynirini serpip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin. Dilimleyip, ılık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...