Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derin bir kapta esmer şeker, pekmez ve tereyağını krema kıvamına gelene dek mikserle çırpın. Yumurta ekleyip, 2 dakika daha çırpın. Ayrı bir yerde, kalan tüm malzemeyi iyice harmanlayıp, yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekleyin. Önce mikserle daha sonra elinizle karıştırın.
-
2
Hamuru streç filme sarıp, buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Daha sonra 4-5 mm kalınlığında açıp, istediğiniz şekilde kalıplarla kesin. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, aralarında 2 cm aralık kalacak şekilden yerleştirin.
-
3
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp, 1-2 dakika dinlendirin. Üzerini gıda boyası ile dilediğiniz şekilde süsleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL
Esra Eskikan Sinanoğlu