Tuzlu Kurabiyeler

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Oda sıcaklığındaki margarin, yumurta, yoğurt, un ve tuzu bir kaseye alıp iyice yoğurun. Yarım saat dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. İki elinizin arasında incelterek uzun şeritler yapın.
-
2
Şeritlerin bir kısmının iki ucunu birleştirerek simit, bir kısmını da saç örgüsü şeklinde örün. Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp susam, çörek otu ve haşhaş tohumu serpin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL