Tarçınlı ve Zencefilli Kurabiye

Tarçınlı ve zencefilli kurabiye, çay ve kahvenin yanında alternatif olarak tüketilebilecek bir tarif.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurta ve tereyağını derin bir kaba alın. İçine nişasta, pudra şekeri, karbonat, tarçın, toz zencefil ve karanfil katın. En son unu da ilave ettikten sonra tüm malzemeyi iyice yoğurun.
-
2
Merdane yardımıyla hamuru yarım cm kalınlığında olacak şekilde açın. Dilediğiniz kalıplarla kesip, şekiller çıkarın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerileri pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL