Tahinli Kurabiye

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, yoğurt ve limon suyunu koyup karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirip üçe bölün.
-
2
Her parçayı yarım santim kalınlığında açın. Açtığınız yufkalara eşit miktarda tahin sürün. Tahinin üzerine toz şekeri serpin. Hamurları üçgen şeklinde 12 eşit parçaya bölün.
-
3
Hamurları kalın kenardan ince tarafına doğru sigara böreği şeklinde sarın. Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL