MALZEMELER
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı limon suyu
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 çay kaşığı mahlep
2 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu, bir tutam tuz
Aldığı kadar un
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
Susam ve çörek otu
Derin bir kaba tereyağı, yumurta sarısı, yoğurt, limon suyu, beyaz peynir, mahlep, toz şeker, ayçiçek yağı, kabartma tozu ve tuz koyun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave ederek yoğurun. Hamuru yağlanmış fırın tepsisine 1 parmak kalınlığında yayın ve üzerine yumurta sarısı sürün. Kare şeklinde kesip, susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.