Portakal Kabuklu Bisküvi

Portakal Kabuklu Bisküvi

Leziz portakal kabuklu bisküvi tarifi!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Öncelikle portakallardan birinin kabuğunu ince, birini kalın olarak rendeleyin. Unu, buğday nişastası ve kabartma tozu ile derin bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Toz şekeri, yumurtayı ve buzdolabından yeni çıkarılmış ve küp küp kesilmiş margarini ekleyin. Tüm malzemeyi iyice yoğurun.

  • 2

    Rendelenmiş kabukları da hamura katın. Hamuru tekrar yoğurun. Daha sonra hamuru ikiye bölün. İki parçayı da düz bir zemin üzerinde 5-6 mm kalınlığında açın. Bir bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin. Yağlanmış tepsiye sıralayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene dek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...